• Welkom Geert

  19 jul 2022
 • Welkom GeertNa alle officiële handelingen diverse gesprekken is het nu tijd om mezelf voor te stellen aan jullie. Wie gaat er schuil achter de man die Coventus 03 komend jaar richting gaat geven eigenlijk ?

  Mijn naam is Geert van Dijk , gelukkig getrouwd met Karin. Samen zijn wij de trotse ouders van onze 4 kinderen. Onze twee dochters Sanne (20), Anniek (18), en twee jongens Cas (16) en Bram (9) staan centraal in ons gezin. Wij zijn sinds afgelopen jaar woonachtig in Geulle. Maar ik ben geboren en getogen in Sittard. Conventus 03 is zeker geen onbekend terrein voor mij.
  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Projectleider Electro bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer en onderhoud van de technische installaties van gebouwen. ( Unica )

  Op vijfjarige leeftijd trapte ik in clubverband bij VV Sanderbout voor het eerst tegen een bal.

  In mijn ontwikkeling als trainer zette ik mijn eerste stappen op slechts vijftienjarige leeftijd. Diverse jeugdelftallen, waaronder als eerste team  de E-jeugd, werden door mij (samen met Hub Hermans) getraind en gecoacht. Nu 37 jaar later ben ik nog steeds actief.

  Verenigingen waar ik onder andere actief ben geweest als jeugd of senioren trainer  zijn o.a.. VV Sanderbout, VV Almania, EHC Hoensbroek, Doenrade, VV Geleen Zuid, Geulsche Boys, VV Meerssen ( hoofdjeugdopleiding ),  Dilsen-Stokkem (B) en onlangs bij OVCS is een mooi rijtje waaraan nu de fantastische naam van Conventus 03 toegevoegd wordt.

  Als trainer bekwaamde ik me steeds meer in de oudere jeugdelftallen. Bij een van die jeugdteams, een A1 team, kwam ik uit in de hoofdklasse en divisie . Met deze groep ben ik doorgestroomd naar de senioren. De stap naar deze nieuwe doelgroep was gezet. Ik werd verantwoordelijk voor het tweede elftal. In deze hoedanigheid werkte ik nauw samen met diverse trainers van het eerste elftal. Na drie jaar werd ik (assistent) trainer van VV Doenrade en leidde ik twee wekelijks de training en de wedstrijdbesprekingen. Een rol die ik uitbreidde toen ik een aanbieding kreeg van VV Geulsche Boys.

  Afgelopen jaar was ik trainer bij OVCS mijn functie heb ik overgedragen aan mijn assistent Maurice Kuipers. De talentvolle eigen jeugd binnen  een vereniging blijven zeker niet on op gemerkt. Een gezonde goede doorstroming is van belang voor de vereniging maar ook voor het publiek, sponsors  willen een herkenbaar eerste elftal zien. Waar vrienden uit de omgeving een mooie eenheid vormen.  De afgelopen 7 jaren ben ik ook bij de KNVB actief geweest als cursusleider UEFA C jeugd/senioren. Deze functie vulde ik samen met docent Jo Slenter in. Wij zijn nog steeds samen verantwoordelijk voor het opleiden van de toekomstige trainers. Ik kan nog veel meer schrijven over mij maar het beste lijkt mij om mij persoonlijk te vragen te stellen.

  Ik reikhalzend uit naar de eerste training op 31 juli ’22 en ben tot op het bot gemotiveerd om aan de slag te gaan met deze fijne groep bij deze fantastische club.

  Met vriendelijke sport groet en tot snel Geert.