• Paul Loete ALS-Toernooi

    Het Paul Loete ALS-toernooi is inmiddels een jaarlijks terugkerend toernooi geworden voor de voetbalclubs uit de voormalige gemeente Echt. Het toernooi staat in memoriam van Paul Loete die in maart 2013 overleed aan de gevolgen van ALS. 

    Bij Paul Loete werd in 2008 de diagnose ALS gesteld. Deze afkorting staat voor Amyotrofische Laterale Scelrose en is een progressieve aandoening aan het spierstelsel. Vanuit het ziektebeeld sterven de spierfuncties steeds meer af, dat op den duur leidt tot verlammingsverschijnselen. In Nederland lijden zo’n 1500 mensen aan ALS. De gemiddelde levensverwachting van iemand waarbij ALS is geconstateerd is slechts 3 tot 5 jaar.

  • Paul Loete was jarenlang actief als voetballer bij Juliana Koningsbosch, dat later in 2003 fuseerde met MHD tot Conventus '03. Bij de fusieclub fungeerde Paul Loete nog enkele jaren als bestuurslid.

    Paul Loete heeft de voorbije jaren veel initiatieven genomen om ALS onder de aandacht te brengen bij het publiek. In maart 2012 werd de spierziekte rondom de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV nog volop in de spotlights gezet. Zoon Teun Loete beklom in juni 2013 alweer voor de tweede keer de beruchte Mount Ventoux in het kader van een inzamelingsactie voor zijn vader en de stichting ALS.

  • Toernooischema

    Het voorbereidingstoernooi van Conventus '03 staat dus volledig in het teken van ALS. Tijdens het toernooi wordt er geld ingezameld en kunnen bezoekers een gift doneren die helemaal ten goede zal komen aan de stichting ALS.