Over het jaar waarin de voetbalclub is opgericht bestaat enige onduidelijk, zeker is wel dat op het bondsbureau van de KNVB als oprichtingsjaar 1930 staat vermeld. Minimaal mag het dan bevreemden dat bij het 50-jarige bestaansfeest in 1974 een herinneringsbordje door de KNVB is aangeboden waarop het oprichtingsjaar 1924 staat vermeld.
Het voetbal in deze jaren kan nauwelijks vergeleken worden met het huidige voetbal. Zo was in de vooroorlogse jaren bijv. het speelterrein een weiland met zelfgemaakte doelen waar de hele week het vee moest grazen en waar 's zondags gevoetbald werd.
Omkleden deed men aanvankelijk thuis en later gezamenlijk ergens in een huis of in een zaal.
Wasgelegenheid was er niet of nauwelijks, zodat u zich kunt voorstellen hoe de spelers eruit zagen als er in die dagen na de wedstrijd van een stevig pilsje genoten werd.
Gezamenlijke trainingen kende men niet zodat het op elkaar ingespeeld zijn uiteraard een nauwelijks bekend begrip was.
De vooroorlogse jaren waren economisch gezien beslist slecht en moeilijk, maar ook jaren waarin aan het voetballen met alles wat erbij hoorde plezier werd beleefd!
Tijdens de oorlogsjaren was het vaak moeilijk om een elftal op het veld te krijgen. De meeste spelers werkten 7 dagen in de mijn. Het kwam dan ook herhaaldelijk voor dat er jongens meededen die nog nooit gevoetbald hadden.
Na een hectische bevrijding door de geallieerden werd er tijdelijk niet gevoetbald, echter in maart 1945 werd de draad weer opgepakt en speelde Juliana K. haar eerste thuiswedstrijd tegen de in Lilbosch gehuisveste Polen. Vanaf 1946 werd er weer competitie gespeeld en moest er twee keer een beslissingswedstrijd worden gespeeld om het kampioenschap. Beide wedstrijden tegen Linne en Vlodrop werden helaas verloren.
In 1949, 25 jaar na de oprichting vierde Juliana K. haar eerste jubileum.
In 1952 won Juliana K. de afdelingsbeker door in de finale met 3-1 te winnen van B.S.V.. De doelpunten werden gescoord door Frens Houben, Wil Laugs en Broer Keur.
Het jaar erop in 1952 werd het kampioenschap behaald en promotie naar de 4e klasse. De jaren erna speelde Juliana K. goed mee in deze klasse en werd het kampioenschap nipt verloren van Laar.
De vereniging kende in deze periode weinig sportieve hoogtepunten. In 1964 na ruim 10 jaar degradeerde het eerste elftal uit de 4e klasse van de KNVB.
In deze periode (1968) verhuisde het voetbalveld van het huidige Koningsplein naar de Koestraat alwaar men de beschikking kreeg over twee speelvelden en een accommodatie met twee kleedlokalen, een scheidsrechterslokaal en tevens een behoorlijke ruimte voor vergaderingen en bijeenkomsten.
De begin jaren 70 waren weer succesvol voor de vereniging, In het seizoen 1970-1971 behaalde het 2e elftal het kampioenschap in de 3e klasse. Het 1e elftal behaalde het seizoen daarop een 2e plaats in de 1e klasse afdeling met 1 punt minder dan de kampioen Stevensweert.
In het seizoen 1973-1974, onder leiding van Sef Laugs was het wel raak en werd het kampioenschap behaald en promoveerde het 1e elftal naar de 4e klasse van de KNVB.
De jaren hierna waren moeilijk op zowel sportief als bestuurlijk gebied en mede hierdoor volgde in een korte periode tweemaal degradatie naar uiteindelijk de 2e klasse afdeling van de KNVB.
In het seizoen 1981-1982 werden alle senioren teams (3 stuks) kampioen, een unieke gebeurtenis en sportief hoogtepunt in het bestaan van de vereniging. De jaren die volgden waren op sportief gebied wisselend, echter met klasse behoud en een 5e plek met maar 2 punten achterstand op de nummer 1.
Tijdens het seizoen 1989-1990, waarin ook het 60 jarige jubileum werd gevierd, werd het 1e elftal 3e, al had men lang gehoopt op het kampioenschap...