• 15e Paul Loete ALS-toernooi

  21 aug 2023
 • Vijftiende editie Paul Loete ALS-toernooi start op dinsdag 22 augustus

  Op dinsdag 22 augustus vindt op de velden van Conventus’03 de eerste speelronde plaats van de vijftiende editie van het Paul Loete ALS-toernooi. Om 19.00 uur start de eerste wedstrijdronde in poule A, met deelname van thuisclub Conventus ‘03, het tweede elftal van SC Susteren, Walburgia en een team van het AZC in Echt.

 • Donderdag 24 augustus, eveneens om 19.00 uur, nemen de ploegen in poule B het tegen elkaar op. De teams in deze poule zijn St. Joost, Susterse Boys, RIOS’31 en Slekker Boy’s. De eerste twee ploegen van elke poule strijden op zaterdag 26 augustus vanaf 17.30 uur om plaats één tot en met vier, de overige teams maken uit wie op plaats vijf tot en met acht eindigt. Alle duels duren dertig minuten. Vorig seizoen werd het toernooi door Slekker Boys gewonnen.

 • Nieuwe deelnemers

  Met Walburgia en een team van het AZC in Echt zijn twee nieuwe teams actief op het toernooi. Jos Peusen, voorzitter van Conventus ‘03, legt uit: ”Walburgia is vorig seizoen kampioen geworden in de reserve klasse. De club komt ook komend seizoen op dat niveau uit. Voor Walburgia zal het een mooie uitdaging én graadmeter zijn om de competitie aan te gaan met ploegen uit de vijfde klasse.”

  Ook het AZC in Echt neemt voor het eerst deel: ”We werden als organisatie geconfronteerd met een late afmelding. De meeste clubs hebben hun programma voor de voorbereiding al helemaal vast staan. Toen is het idee geboren om het AZC te benaderen om met een elftal deel te nemen. Dat team heeft ook wel eens op onze accommodatie getraind, voor de spelers zal het een welkome afleiding zijn uit de sleur van alledag”, aldus Peusen.

  Gratis entree

  De toernooidagen zijn gratis te bezoeken. Toeschouwers kunnen wél een donatie doen, de opbrengst daarvan gaat in haar geheel naar de Stichting ALS.