Conventus '03 @ Fortuna Sittard - Jong Ajax

Afgelopen vrijdag waren onze jeugdspelers ook aanwezig bij de wedstrijd Fortuna Sittard - Jong Ajax. Onze kleine tifosi hebben Fortuna Sittard naar de overwinning en de periodetitel weten te schreeuwen, en bovendien hebben ze een fantastische avond beleefd samen met hun ouders en trainers!

Benieuwd naar wat onze spelers allemaal hebben meegemaakt op deze avond? Jespe van der Laak (O11) heeft een mooi artikel geschreven samen met zijn teamgenoten en vriendjes over het avontuur in het Fortuna Sittard stadion.

 

Vrijdag 12 januari mochten we met de spelers onder 11 in de line-up van Fortuna tegen Jong Ajax meelopen. We verzamelde ons om half 7 bij Conventus. Vandaar reden we naar het stadion van Fortuna Sittard. Bij het stadion moesten we samen komen in een lokaal. Eerst mochten we niet mee naar boven, maar Ronald zei dat we bij hem hoorden en toen mochten we toch mee naar boven. In het lokaal was het heel druk, want alle spelers van Conventus zaten al aan de tafels te wachten. 2 mannen, Jo en Joep, gingen vertellen wat we moesten doen. Daarna kregen we kleren van Fortuna, die we moesten aandoen. Opeens ging de deur open en kwam de mascotte van Fortuna op bezoek en mochten we met alle kinderen samen, maar ook alleen met hem op de foto. Omdat het allemaal een beetje spannend was, moesten we met z'n allen nog even naar de wc voordat we met de spelers het veld op mochten. Na het wc bezoek moesten de papa's en mama's al naar de tribune gaan en kregen wij nog wat extra uitleg. En toen was het zover... we moesten naar de spelerstunnel.

In de tunnel gingen we in 2 rijen staan en vroegen we high fives aan de spelers. Zelfs de fotograaf gaf ons een high five. De spelers kwamen naast ons staan en babbelde even met ons. Mijn speler van Jong Ajax gaf mij een hand en daar gingen we, samen het veld op. Het was koud en ook een beetje spannend, want er zaten heel veel mensen in het stadion. De spelers van Jong Ajax liepen naar Fortuna en wij moesten wachten. Daarna gingen wij hand in hand van het veld af en liepen wij terug naar het lokaal om onze eigen voetbalkleren aan te doen. Omgekleed en met een beker vol snoep, liepen we terug naar de tribune naar onze papa's en mama's en konden we de wedstrijd verder bekijken. Tijdens de wedstrijd ging de bal over muur en kwam in de gracht terecht. Ik rende er snel naar toe om de bal terug te gooien. Er werd gescoord door Fortuna, maar wij konden niet langer meer kijken, want we moesten alweer weg om ons klaar te maken.

In de pauze mochten wij het veld weer op om een partijtje te spelen of penalty's te nemen. Ik heb een partijtje gespeeld met super kleine goaltjes. Dit was erg moeilijk. Tot slot mochten we ook nog met z'n allen een rondje om het veld rennen We kregen applaus en werden toegejuicht door de mensen op de tribune. Toen zat onze taak erop en mochten we verder naar de wedstrijd kijken op de tribune. Op het einde werd de wedstrijd nog spannend omdat de stand 2-1 werd. Maar gelukkig heeft Fortuna gewonnen en werden ze ook nog periodekampioen!

Groetjes Jespe van der Laak.

Terug